2013. november 11., hétfő

Nem térek magamhoz..

Jesszusom. Kapcsolgattam a tévét és mily "véletlen" hogy éppen egy olyan műsor ment, amiben egy lány nagyon durván fogyózni kezdett, éppenséggel azért, mert modell akart lenni és nagyon beszóltak neki, amikor elment egy válogatásra. Utána drasztikus fogyókúrába kezdett, de úgy, hogy alig 2 hónap alatt majdnem hogy 10 kg-ot fogyott le, de tényleg durván. A vicc, hogy nagyon sokat evett és mégis fogyott. Mindenki felfigyelt rá, hogy ez milyen gyanús. Ő persze azzal reagált (a kiakadáson kívül), hogy csak felgyorsult az anyagcseréje.

Bevallom, én bulimiára gyanakodtam először, mert állítólag mindig eltűnt a fürdőszobában, de ezt nem mutatták. Vagy arra, hogy gyógyszereket szedett. Aztán ahogyan bonyolódott a cselekmény, droghasználat gyanúja is felmerült. 

Egy kb. 18 éves lány, akinek a szörnyű élete hirtelen megváltozott. Hirtelen minden "jó" lett körülötte. Barátja lett, dicsérgették, felfigyeltek rá, csinos ruhákat hordhatott, jó tanulmányi eredmények és amikor lefogyott, visszament a modellügynökségbe, ahol tátott szájakkal és ledöbbent tekintetekkel fogadták és persze azonnali fotózási ajánlatokkal.

Úgy tűnt továbbá is minden meseszerű marad....amikor egyszer csak váratlanul rosszul lett és kórházba kellett szállítani. Na én ott bőgtem el magam....annyira, de annyira kiakadtam...

...senki se akarja megtudni, mert nem árulom el. Rákerestem neten és bakker, tényleg létezik ilyen. Jó, nyilván nem gondoltam, hogy vicc, de jeeesszuusooom...Ki képes ilyet tenni magával? Ez a hashajtózásnál, hánytatásnál és koplalásnál is rosszabb. Ez már tényleg beteges. Annyira kiakasztott, hogy nem is tudom miért, de tényleg most is sírok....és belegondoltam, hogy ha én csinálnám ezt, úú...nem, bele sem merek gondolni!

Lehet, hogy csak én vagyok hülye és nagyon váratlanul ért ez a dolog, másnak meg ez semmi lenne, de nem, ne, nem....ez uhh. 

KÖNYÖRGÖM minden evészavarosnak, hogy NE nézzen meg soha, semmilyen evés/fogyásról szóló filmet, akármit. Tudom, hogy vannak, akikre nincsenek hatással, mint pl. rám a múltkor az a bulimiás lányról szóló film, amikor hirtelen másnap nekem is kedvem támadt újra meghánytatni magam, de neeem...Most miért kapcsoltam oda? Ez nem volt véletlen, nyilván. Pont ma, pont most. Nyilván azért én ezt nem...nem merném megtenni.

Meg amúgy nem vagyok gyenge idegzetű, ezért nem is értem, hogy ez most miért akasztott így ki. Na jó, azért de..de mégsem. És ne haragudjon az, aki elolvasta ezt és nem tudja meg, de én ezt nem szeretném elárulni senkinek, csak arra kérek emberkéket, hogyha lehet, kerüljék az ilyen filmek megnézését, tudom, hogy sokan megteszik, de tényleg csak rossz dolog ilyesmit nézni! Még a végén valaki kipróbálná és az én lelkemen száradna, nem, soha! 

Amúgy a filmnek végül lehet, hogy jó vége lesz, azt már nem mutatták, csakhogy ugye kórházba került, kimutatták vizsgálatok alapján a dolgot és azt mondta, hogy megfog változni és soha többé nem csinál ilyet, csak bocsájtsanak meg a szülei, testvérei és barátai, akiknek végig kellett ezt nézni és amúgy a barátnője találta meg az összeesett lányt az iskolában. A család meg ugye végig aggódott a hirtelen fogyástól, stb.

Úgy olvastam, hogy vannak ilyen elmebetegek, akik ezt megteszik..de hát...Az már más kérdés, ki éli túl vagy hogy mennyire súlyos következményei vannak, rövid időn belül is. 

Mindegy, én ezt most itt le is zárom és soha többé nem akarok ilyenről hallani.

11 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Névtelen!:)

      Miért szeretnéd tudni?:'D

      Törlés
  2. mert érdekel mitől borultál igy ki... :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet, hogy csak én reagáltam túl a dolgot és másnak amúgy ez "semmiség"..

      Törlés
    2. mond eeel... vattaeves? beontes? galandfereg?

      Törlés
    3. Írj egy e-mailt és elmondom, ha annyira tudni akarod, de ide nem akarom leírni.

      Törlés
  3. Ejj, Léna, engem érdekel, írtam neked e-mailt.

    Zs.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként szerintem akit tényleg érdekel, írjon neked e-mailt, biztos oka van, miért nem írod ide le. Ne foglalkozz a névtelenekkel, ha tudni akarják valóban, rákérdeznek. Már csak azért se írd le ide. Plusz aki így érdeklődik, felvállalhatná ki ő valójában.

      Törlés
    2. Okés, akkor válaszolok:)

      Amúgy sem írnám ki ide, eredetileg is így terveztem. Amúgy azóta vagy 5-en írtak nekem, többen bele is trafáltak, amin meglepődtem, mert úgy tűnik csak én nem hallottam még erről akkor. És amúgy lehet, hogy csak én reagáltam túl, nem tudom.

      Törlés
  4. Léna, kérlek, írd le ide*.* De hol az e-mailed amúgy?

    Boglárka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lenalobelia@gmail.com

      de fent van amúgy baloldalt:)

      Törlés