2013. február 23., szombat

Bentragadva

Tisztában vagyok vele, hogy amíg egyszer magamat nem fogadom el, addig minden kísérteni fog. Sosem lehet így semmiféle őszinte kapcsolatom sem, és magamhoz sem tudok addig közel engedni senkit. Mindig mindenhol lesz valami tüske, amibe beleakadok, ami gondot okoz. Ha valaki lelkileg nincs rendben, testileg képtelenség, az egyéb életbeli dolgai meg nyilván mégjobban nem mehetnek simán.

Annyira tudom, hogy így van ez velem is, és főleg ezért halmozódik fel mindenféle dolog.


Lássunk csak tisztán. Bár ezt egyébként eddig is tudtam, mindegy. Szerintem amúgy én tényleg átlátom a helyzetem, meg csomószor tudom, hogy nem jó amit teszek, de mégis. Tudatosan teszem tönkre magam sokszor. Néha meg van amikor tényleg azt gondolom, hogy nem vagyok normális, mert egy normális ember nem csinál X, Y dolgokat.

Mennyire biztos az, hogy az evészavar nálam valóban egy tünet? Jó kérdés. Szóval, állítólag minden háttéreben van egy dolog, aminek a hatására alakulnak ki bizonyos dolgok. Van bennem valami, ami ezt váltja ki. Sokszor gondolkodtam már ezen régebben, de eddig nem tudtam rájönni a megoldásra. Tudom mikor kezdődött, meg minden, de biztos, hogy nem azok miatt.

Elképzelhető, hogy egy nagyon régi dologra késleltetett reakció. Jó, persze, tényleg. De nem tudom...Valamiért az a gondolatom van mindig, hogy ez valamiért csak úgy simán van és csak akarnom kéne abbahagyni, nyilván nem menne egyik napról a másikra, de egyszer hol akarom, egyszer meg nem. Nem is értem...min azt gondolnám, hogy az evészavar már hozzám tartozik és nélküle egy senki lennék. De miért gondolom ezt? Csak nincs már így. Vagy mintha ettől lennék valaki, de nyilván ez sem igaz.

Mintha nem akarnám elengedni, mert félnék valamitől, hogy átlagos leszek (nem mintha nem az lennék)  vagy nem tudom igazából pontosan. Olyan zavaros ez az egész. Szeretném tisztán látni, csak valami mindig bezavar. Azon is gondolkodtam, hogy biztos hogy ezen csak pszichológus tudna segíteni? Én tuti nem tudom megoldani egyedül? Muszáj segítség? Bár eddig bárhányszor megpróbáltam, mindig kudarcba süllyedtem, szóval....

Ide-oda ingázok mindigmindig a javulás és a folytatás gondolatában, mindkettő olyan nehéz. Eddig is, de most már tényleg kihatással van ez az egész több dologra is,a mi még hosszabb távon borzalmas következményekkel járhat. Annyira nem tudom, mit csináljak. Valami mindig visszahúz...

Most viszont egyvalamit megígértem magamnak, adok egy kis időt, hogy tényleg átgondoljam a dolgokat és majd tényleg átfogom, mert majd lesz időm és "arra a napra" megakarom hozni a döntést. A végleges döntést. Ami talán jó lesz, talán rossz, de nem tehetem már ezt, nem lehet....Ez még egy kicsit nem most lesz viszont, de legalább már "elindítom". Valahol pedig örülök neki, hogy legalább már ezt kitaláltam. 

Ez is zavaros lehet most kicsit így, csak megpróbáltam levezetni, rendezgetni a gondolataimat. A megfelelő időpontban pedig ígérem, megmagyarázom utólag, mindkét verziót.

2 megjegyzés:

  1. jajj, te. nem kéne ezzel foglalkoznod, egyáltalán. na nem akarok én itt prédikálni (elégszer próbáltam már néhány hozzám közelállót javulásra ösztökélni - és elégszer csúsztam már vissza én is), de azért te is érzed, ugye, hogy ez így nem megy. mármint, én csak azt mondom, egy embernek az élete talán ennél jóval többről kéne, hogy szóljon. nem tudom, mennyire olvasol, de bennem épp ugyanennyire megvan ez a vergődés. csak, azt hiszem, én már döntöttem. talán már nyáron, vagy egy éve is tisztában voltam vele, hogy nekem nem ez az életem, de nem tudtam elszakadni, pontosan azért, amit írtál. az evészavar (egy evészavarosnak) maga a pokol és a mennyország egyszerre. ez valakivé tesz, érdekes kis tündérré, elvarázsolt leányzóvá. elviekben. de nem tudom, az üresség megéri-e, hogy üvöltözöm a nővéremmel, akit eszméletlenül szeretek, vagy esetleg a húgommal, mert nincs agyam senkihez az éhségtől. vagy nem tudom, akarnék-e fájdalmat okozni a barátaimnak, az anyukámnak, vagy ne adj isten a szerelmemnek azzal, hogy becsapom őket, mikor kivel hol és mennyit ettem. én, személy szerint, már valami fényesebb jövőt szeretnék, nem akarom, hogy harminc évesen is a kalóriák körül forogjon az életem.
    nem tudom, ha van kedved beszélgetni, én szívesen felveszem veled a kapcsolatot (már bocsánat a közvetlenségért). komolyan. szívesen beszélgetek veled, bármiről.
    kitartást, lányka! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, tudom. Mármint tényleg, az egyik felem persze, hogy tudja, de a másik meg annyira nem és a legrosszabb, amikor ezek összecsapnak, vagy nem tudom hogy mondjam.
    De amúgy egyet értek veled, mert valóban nem kéne ezt csinálnom...mint senkinek sem...nekem se célom még 30 évesen is ezeken rágódni, meg úgy amúgy is. Azért pedig nagyon mégjobban nem szeretem magam, amit a körülöttem lévő emberekkel teszek tudtuk nélkül. Tényleg nem érdemlik meg. Valahol ezért is "örülök neki", hogy "nem vesznek észre semmit". Valamit persze látnak, de az egészről úgy komolyabban tudom, hogy fogalmuk sincs.
    Igen, szoktalak olvasni és énis látom. Ezek a mostani gondolataid pedig nagyon tetszenek, hogy szerintem is jó úton haladsz:)
    Köszönöm szépen, hogy írtál, ez nagyon kedves tőled:)<3
    Semmi baj, én is szívesen beszélgetnék veled:)
    És tényleg köszönöm, neked is szépeket kívánok!:)

    VálaszTörlés