2013. február 24., vasárnap

Egy épeszű lány gondolatai

Úgy gondoltam, ezt ki kell blogolnom, és kaptam is rá engedélyt, így semmi akadálya most már, hogy valóban meg is tegyem. 


"Próbálom normálisan csinálni a dolgokat. Nem értem miért lett ennyire fontos része az étkezés, evés az életemnek. Egyfajta értékrendszer, kifejezőeszköz, de miért? Olyannak kellene lennie ennek az egésznek, mint pl. az alvás, fogmosás, mosdó stb. Egy egyszerű valaminek, ami hozzátartozik az élethez, mert alapvető, de nem azért élek, hogy ezen kattogjak napi 24 órában. Fel kellene fognom, hogy vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is. Enni kéne, csak azért, mert kell a szervezetemnek és nem kellene túlbonyolítanom. Azzal, hogy rágörcsölök, csak feszültebb leszek és olyan hülyeségek csinálok, mint a binge vagy a fast.
Rájöttem, hogy a mostani életmódom nem egyenlő a vékonysággal. Elérhetem az "álomalakot" úgy is, hogy közben ÉLEK, és jól érzem magam.
Totál túlbonyolítom az egészet, érdektelennek kellene lennie az ételnek, meg mindennek, ami ezzel jár. Egy csomó mindent azzal pótolok, hogy a kajálással foglalkozom. Pedig annyi mást csinálhatnék helyette.
A változás nagyon nehéz, de sehová sem vezet, amit most csinálok. Nem akarom azt érezni később, hogy értékes éveket dobtam ki az ablakon a semmiért."

(ZaraZara)


Ő már rengeteget szenvedett. Borzalmasan becsülöm és tisztelem érte, hogy elérte a változás szakaszát és tudom, hogy meg fog gyógyulni. Megérdemli. Olyan szépek és őszinte gondolatok szerintem. Tényleg csak felnézni lehet rá. És hogy tényleg ilyet ír...bár én is feltudnám már így fogni ezt az egészet. Annyira sajnálom...De nem megy...

És természetesen mindenkiről ugyanez a véleményem, aki a gyógyulást választja, az épeszű életet. Mindenkire felnézek, aki képes (volt) normális döntést hozni. Aki képes a normálisra. Egyszer talán tényleg én is....Valahol mintha azt gondolnám, hogy én talán nem érdemlem meg. Ami lehet. De nem tudom...

2 megjegyzés:

  1. nagyon jók Zara gondolatai. jól összefoglalta. bár menne a gyógyulás nekem is : (

    VálaszTörlés
  2. egyet értek...nagyon sok sikert és erőt kívánok neked, hogy sikerüljön!

    VálaszTörlés