2013. október 1., kedd

M a n d u l a t e j

Fuh, ma voltam a  dm-be és mindig is akartam venni valami szója tejet vagy ilyen nem szokásos tejdolgot és ott voltak sorban, kis 250 ml-sek, először az epreset akartam megvenni, amikor hirtelen megláttam egy olyan, hogy mandulatej - 250 ml - 60 kcal , az  epres meg 120 lett volna én meg hát na, akkor legyen ez. A mandulát úgy is imádom...

Erre amikor hazajöttem és megkóstoltam...borzalmas íze volt...Mintha homokot ennék vízben oldva vagy nem is tudom...Jó, mondjuk simán. De nem akarom kidobni, ha már megvettem, az ilyenekre utálok pénzt pocsékolni. Nem tudom milyen, ha kávéba rakom pl, vagy müzlivel? Vagy lehet, hogy csak rosszkor kóstoltam meg? És amúgy finom? Hát, nem tudom.  (Szereti/ivott már valaki ilyet? - aki ezt olvassa ) 

A hármas számú probléma pedig az, hogyha megcsinálnám valamibe, le kéne vinnem a konyhába, ott emg mindenki meglátja és ebből probléma lehet, hogy "minek veszel olyan hülyeséget, az mii, az minek, az nem kell, igyál rendes tejet, így is 40 kcalosat veszünk " stb, stb....Ezt pedig elszeretném kerülni, de reggel akkor már tele van a  konyha...
Vaagy, most találtam ki, hogy utánanézek, mit lehet belőle csinálni amúgy. 

4 megjegyzés:

  1. Nekem a kókusztejjel volt hasonló tapasztalatom, próbáld ki kávéba, hátha...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt tettem végül, ma megittam kávéba, így nem volt olyan rossz szerencsére:)

      Törlés
  2. En alapbol csak növenyi tejet iszom.Ha azt vetted ami a kepen van,akkor az a gond,hogy az alpro egy szar.Kb az összes termeke.Meg mondjuk szerintem azert is nem izlet,mert az ember teljesen mast var el.En a helyedben elfelejtenem a tehentejet,hiszen teljesen termeszetellenes,hogy az ember a tehennek a tejet megissza a kis borjak helyett..
    Viszont,ha növenyi tej,akkor ZAB.Szerintem az a legfinomabb,az ALNATURATOL a dm-ben lehet kapni.Probald ki.
    Amugy meg,hogy mire tudod felhasznalni?Puding,vagy zöldsegkremlevesbe tejszin helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áhhh, értelek. Igen, pont ilyet vettem:/
      Hm, értem. Mindig? Értem. Az a a baj, hogy a család így is tök nehezen szokott át miattam az 1,5 % -os tejre is, meg ugye egy csomó vizet is iszok, azt is csak nekem veszik kb, tuti kiakadnának, ha még a tejben is ennyire válogatnék, hogy mostantól csak növényi tejeket iszok...Ettől függetlenül max néha veszek magamnak szerintem:) Így is 50 kcalra jön ki max egy kávém és csak abba teszek, meg jó, néha müzlibe.
      Azért köszönöm a tanácsot, kipróbálom majd:) Érdekesen hangzik ez a zöldségkrémleves.

      Törlés