2014. január 17., péntek

Megvagyok...igazából.

Blogolnék én, de nem nagyon van miről, mert tisztára nem túl jó velem a helyzet, sajnos. Összevissza vagyok, két hete alig aludtam, ami most már nagyon kijön, na de majd holnap! Muszáj lesz, mert összeesek és kimerültségbe halok bele, amit talán nem kéne...

Az evés..Egy ideig nem is volt rossz....de mostanában...összevissza...Az a baj, hogy napközben nem és nagyon nem egészséges reggel 6-7 fele, majd délután 4-6 fele enni, így napi 2x...Kivéve hétvégén, akkor háromszor , az jó...de hétköznap totál káosz...

És nagyon csúnya vagyok is és dagadt is. én már nem tudom mit csináljak....

Ma pedig egy olyan dolog történt, ami ezer éve nem. Konkrétan CSAK édességet ettem, de úúú, normális vagyok?
- Bio-eper-mézzel ízesített puffancsgumicukor (?) - hogy ez milyen finom volt *.* Megettem 100 g-ot, de csak 100 kcal volt, mert ilyen természetes cuccokból és eper és nem is volt gumicukor, hanem ilyen fincsi cucc és nyamiii, most ettem először ilyet, de hát 100 g és 100 kcal, tehát egy csomaggal? Egy müzli több. Őszintén nem bántam meg ezt az egyet.
- Joghurt 2 db
- 2 dl madártej
- zöldtea, kávé, víz...szokásos
- plusz még egy sor csokit, ch. 

Úgyhogy, ne csodálkozzak, ha ma hízok...De alig van erőm bármihez is...és már eskü nem tudom, mit csináljak...Amúgy meg már annyira nem számolom a kcalokat (elfelejteni ugye nem lehet több száz étel kcal tartalmát), de nem írom le, meg ilyenek...Hanem inkább egészségesen, mértékkel, normálisan. Csak olyan gáz ez az egész....

És...igazából nem is az, hogy hízok, mert újév óta 1-2 kgon belül ideiodanövekedik és vissza, csak ha nagyon túl eszem magam, akkor...DE az a baj, hogy nem tudok lejjebb menni! 

Fuh, de fincsi barnakenyeret ettem valamelyik nap *.* Hárommagvas és barna és rozsos és nyami^^ Meg zöldségkülönlegességes salátát, meg töltött -s ült gombát, meg tök jókat, amik fincsi és egészségeske is ^^

Úgyhogy ennyi, tényleg nem nagyon van miről blogolnom azon kívül, hogy nem vagyok normális :') 

domo-eskimo.tumblr.com

Gym  | via Tumblr

*-*

X

Yummy

tumblr_mr5osvfe4T1qf4zb3o2_1280.jpg (700×525)

Ooh yummy🍎🍐🍨

food

12 megjegyzés:

  1. ha nagyon vágysz édességre, akkor keress valami paleolit sütireceptet, azok szénhidrátmentesek, így gyakorlatilag elég gyorsan átjárja a szervezeted, könnyűek (mandulaőrleményt szoktak használni pl. a tésztához/piskótához és laza szerkezetű lesz) és tele lehet őket dobálni gyümölccsel :D

    meg még azt tudom ajánlani, hogy vigyél magaddal ebédet, vagy valamit, én is úgy szoktam, általában kétszer eszek (mondjuk reggelire szoktam rendesen, ebédelni meg hát.. ha tudom, hogy 9-10 órám van és addig kellene valami energiaforrás, akkor viszek vmi 'rendes' kaját, alapból meg egy almát, körtét, vagy valami gyümölcsöt eszek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából azzal nem nagyon van gond, tegnap csak túl hülye voltam, mostanában (karácsony óta) meg úgy általában sem nagyon eszek sok édességet..meg igen, ha sütök, akkor általában valami lisztmenteset vagy paleolitot vagy valami saját trutyit kotyvasztok össze, amibe minden hülyeséget beledobálok, amiről úgy gondolom, hogy "nem" vagy csak kevésbé hízlal:DD Imádok kísérletezni :D
      Neked van valami kedvenc recepted esetleg, amit ajánlani tudnál?:) Szeretek újakat is kipróbálni.

      Hát, az a probléma ezzel a hétköznapi ebédeléssel, hogy ennék én, emg mindn, csak hogy a családomat leszámítva senki előtt sem szoktam enni...Meg is kapom sokszor, hogy engem még életükben nem láttak enni az emberek...Csak hát...ez nem így megy. Valóban egy nagy probléma, mert saját hülyeség miatt éhezek, de egyelőre nem igazán fogok még enni emberek előtt szerintem, viszont bízok benne, hogy egyszer sikerül elgyőznöm ezt a marhaságot. És sehogyan sem tudom megoldani, mert hát egy wc-be mégsem zárkózhatok be enni...

      Törlés
    2. én inkább joghurt- és gyümölcsmániás vagyok, ha nagyon hiányzik valami édesség, akkor turmixolok valamit, meg néhány helyen lehet venni cukormentes csokikat (vettem a múltkor valami szárított eperdarabkásat, az nagyon finom volt), de igazából nem jellemző :) exbarátom anyukája kezdett el paleolit étrendet úgy jó két éve, ő sok sütit csinált főleg mandulalisztből, krémeket meg avokádóval, étcsokival és kókusz-/mandulatejjel készített :)

      a gyümölcsöket én annyiból szeretem ebédre vinni, hogy tudok közben olvasni, vagy hasonlót, amivel kitakarhatom a többieket. közelebbi barátokkal szoktam max. együtt kajálni (sajnos igazából a közvetlen környezetemben nem igazán van ilyen személy, a legközelebbi pesti, én meg hevesen lakok :( ), de gyűlölöm, ha néznek, amikor eszek, és őszintén szólva másokat sem szeretek nézni.
      a családommal meg vasárnaponként eszek együtt, de olyankor mániájuk, hogy óriási adagokat raknak ki, meg olyan kajákat, amikről tudják hogy nem eszem meg, aztán csak a veszekedés meg a sértődés van, úgyhogy ha nem vagyok elég ügyes, akkor nagyon stresszes tud lenni :(

      Törlés
    3. ohh, értem:))
      juj, hol lehet cukormentes csokit?*.* meg amúgy azoknak mennyi a kcal tartalmuk kb.?

      Ohh, de hát pont nem azt kéne:/ Mert pl. nálunk meg fordítva, már csak azért is közös ebédekre "jó kajákat" főznek, mert tudják, hogy enni fogok belőle...És goniság. Mondjuk nem mindig, mert amikor saláta vagy csirke vagy valami ilyesmi, akkor még örülök is, hogy normális kaját eszek, ami egészséges, stb.

      Nem tudsz velük beszélni, hogy legalább arra az egy napra legyen valami finom, amit szeretsz és szívesen megeszel? Mik ilyenek amúgy? meg miket nem szeretsz?

      Törlés
  2. azt hiszem, hogy a Szamosnak volt csokija is és marcipánja is, de szerintem már lassan több, mint egy éve találkoztam olyannal utoljára, de ha találok, szólok :)

    én a húsokat és a zöldségeket szeretem, meg a leveseket is általában :) csak sok a krumpli meg a tészta köretnek, azoknak az ízéért sem vagyok oda, meg úgy feleslegesnek tartom
    régebben elég sokat piszkáltak ahhoz az evéssel, hogy meg tudjam utálni, igazából lehet, hogy kicsit hálás is vagyok ezért..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. áhh, értem, köszi:))

      és húsból sertést is megeszel vagy inkább csirke + pulyka?
      teljesen megértelek :) én krumplit 2013 április óta nem eszek, konkrét tésztát meg vagy 2- 3 éve egyáltalán nem, mert egyszerűen nem is kívánom, meg annyi minden más van, amit szívesebben megeszek, de szerintem ez nem baj :) nem létfontosságú dolog, sőt. Kicsit örülök is neki, hogy ez a helyzet áll fent. Olyan "fölöslegesnek" érezném megenni vagy nem is tudom. Pedig régen imádtam a sültkrumplit, deee még mennyire! Meg kicsiként pl: a gulyásleves volt a kedvencem, aztán X éve nembírnám megenni, szerintem.

      (Léna)

      Törlés
    2. inkább baromfit meg halat, ritkán marhahúst :)
      két éve elkezdtem paleozni, de ott ki vannak zárva a tejtermékek, én meg nagyon joghurtos vagyok, úgyhogy a tejtermékek kizárásán kívül nagyjából teljesül is. addig zsömlét meg krumplit ettem, a rizst csak sushiban szerettem, a tésztákért meg sosem voltam oda.
      amikor áttértem paleora, először fura volt, hogy nem lett telítettségérzésem (pedig ugyanannyit ettem, csak ugye nem ugyanazt), kajálás után az ember nem tesped el (mondjuk annyit sosem ettem, hogy ilyen délutáni pihenők beiktatása legyen szükséges), valamint sokkal több lendületem volt, és jobban is éreztem magam.
      mint amikor tavaszodik, akkor is több kedve van az embernek mindenhez :D

      Törlés
  3. Komolyan két éve a tejterméket leszámítva bírod, emg minden? És akkor sütsz paleolit kenyeret is?
    De jó, tök kitartó vagy meg minden:)
    Azt mondod, jobban érzed magad így? Hm, értem:) Ééés fogyni mennyire könnyű vele szerinted? Inkább súlymegtartós az egész étrended vagy fogyásra alapozol? Sokat sportolsz mellette? Mennyit / miket iszol?
    Joghurtból bármi jöhet vagy pl csak az 1,5 % -os zsírtartalmúak? Figyelembe veszel valamit vagy annyira nem?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából annyi változott, hogy van kifogásom arra, ha valamit nem akarok megenni, amit akarnának adni :D
      hüvelyesek, pékáru (magvas termékek közül van, ami lehet), tészta, rizs meg krumpli nélkül nem olyan 'fárasztó' enni, plusz egy csomó zöldséggel lehet helyettesíteni ezeket.
      húsokat, halat, zöldséget meg gyümölcsöt eszek főleg, meg persze néha joghurtokat, anyukámék legjobban a görög joghurtokat szeretik, abból szoktam enni általában :)

      fogyni akkor lehet sokat, ha eddig úgy ettél, hogy a 'tiltott' kaják eddig az étlapodon voltak. példának tudom mondani exem anyukáját, ő 3-4 hónap alatt majdnem 20 kilót fogyott, mondjuk volt miből, de ő nem is sportolt.
      nekem alapból vannak a tesióráim, amiken sportolok, meg itthon szoktam edzeni hasra, meg most fenékre is elkezdtem. a másik, hogy megreggelizek rendesen, utána eszek valami gyümölcsöt a suliban és gyakorlatilag onnantól egyáltalán nem szoktam enni, csak inni
      olyan napi másfél liter vizet szoktam meginni a reggeli kávémon kívül, meg mondjuk hetente megiszok 1-1,5 liter gyümölcslevet is.

      olyan másfél hete fontolóra vettem, hogy most inkább próbálnék fogyni, úgyhogy próbálok több lédús és magasabb rosttartalmú zöldséget/gyümölcsöt enni inkább így általánosságban, meg meg is voltam fázva és nem tudtam nyelni, úgyhogy az egészen kedvező volt. (lehet, hogy nem ez a helyes hozzáállás, de én örültem neki)

      Törlés
  4. ohh, cseles :D

    hm, értem, akkor azért tök jó, hogy bírod, meg így figyelsz, meg minden :)

    nézegettem rólad képeket és ha te vagy rajtuk, akkor tök vékony vagy meg szép, tuti nem fogyóznék a helyedben, mert téényleg szépséges vagy szerintem :))
    főleg, ha ilyen egészségesen is élsz mellette, meg minden, annyira nem csodálom:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazából én inkább szálkásítani akarok, elég fiús alkatom van, pl. mellem mérete meg nem változik, sem ha fogyok, sem ha hízok, szóval ahhoz szeretnék valami értelmes alakot :)
      meg a lábaim olyanok, mintha oszlopok lennének alakra, rosszul tanultam meg járni először (lábujjhegyen), szóval azzal is kéne valamit kezdeni :)

      de amúgy köszi, aranyos vagy :)

      Törlés
    2. ohh, pedig pont azt néztem, hogy milyen szép alakod van és vékony vagy:))

      Törlés